0

Sepette ürün yok :(

Menü
X

Korse Nedir? Korse Nasıl Seçilmeli?

2314 defa okundu
07 Aralık 2018 - 08:31:05
Korse nedir? Korse nasıl seçilmeli?

Korse; genel olarak zayıf ve ince gözükmek için kullanılmakla birlikte aynı zamanda bel ağrıları ve sakatlık gibi durumların önlenmesi ve bu durumların neden olduğu ağrıların giderilmesi için kullanılan iç giysilerdir.

Korse Nedir? Ne İşe Yarar?

Birçok çeşit, renk ve modele sahip olan korseler, toparlayıcı ve sıkılaştırıcı özellikle sayesinde vücudun daha fit ve formda gözükmesine yardımcı olmaktadır. Önceki yüzyıllarda sadece güzel ve ince gözükmek için kullanılan bu esnek giysiler zaman içerisinde farklı amaçlar doğrultusunda çeşitlenmiştir. Vücudun her bölgesi için uygun modeller bulunmaktadır. Kimi insanlar duruş bozukluklarını düzeltmek için kimileri daha ince gözükmek için kimileri ise zayıflama döneminde destekleyici etki sağlaması için bu modelleri tercih etmektedirler.

Korse Nasıl Seçilmeli? Nelere Dikkat Edilmeli?

Korse satın alırken öncelik kullanım amacının belirlenmesidir. Bu esnek giysiler kullanım amacına göre çeşitlenmektedir. eğer ki zayıf gözükmek için kullanmak istiyorsanız hangi bölgenizin sıkı gözükmesini istiyorsanız ona uygun bir model seçmelisiniz. Bu modeller sayesinde bel bölgenizi, kalçayı, bacakları, göğüsleri toplu ve sıkı gösterebilirsiniz. Alacağınız modelin öncelikle kumaşına dikkat etmelisiniz. Zayıflamak için kullanmak istiyorsanız kumaşların nefes alabilir özellikte olması gerekmektedir. Nefes almayan kumaşlar cildinizin terlemesine ve buna bağlı olarak tahrişe neden olur. Modelin vücudunuza tam oturmasına dikkat ediniz. Büyük modeller tam kavrama sağlamaz ve bu nedenle beklediğiniz etkiyi yaratamayabilir. Küçük modeller ise vücudunuzu sıkar ve gün içerisinde rahat olmanızı engeller. Bu nedenle vücudunuza uygun modelleri almalısınız. Bu esnek kıyafetlerin bedenine ve kumaşına dikkat ederek seçim yapmalısınız.

Nasıl Takılır? Nasıl Daraltılır?

Gün içerisinde rahatça kullanabileceğiniz korseleri sürekli olarak takmak rahatsızlık verebilir. Zayıflamak için kullanacağınız modelleri kıyafetlerinizin içerisinde takabilirsiniz. Bunlar ince bir yağıda olduğu için kıyafetin içerisinde belli olmamaktadır. Farklı renkleri olduğu için gün içerisinde giyeceğiniz elbiselere göre rengi belirleyebilirsiniz. Genel olarak yatarken korse takılması vücudun rahat olmasını engelleyeceği için tavsiye edilmemektedir. Spor yaparken kullanmanız bölgesel olarak zayıflama konusunda sizlere destek olacaktır. Bu iç giysileri genel olarak ayarlanabilir şekildedir ve daraltmayı buna göre yapabilirsiniz. Fakat aşırı daraltmak etki bir sonuç almanıza değil aksine gün boyu rahatsızlık hissetmenize neden olur. Bu nedenle belirli saatlerde ve çok fazla sıkmadan takınız.

Modelleri ve Çeşitleri Nelerdir?

Esnek iç giysisi olarak bilinen korselerin birçok çeşidi ve modeli bulunmaktadır. Geçmiş zamanlarda sadece belin incelmesi için kullanılırken günümüzde birçok bölge için tasarlanmış modeller bulunmaktadır. İnceltici, toparlayıcı ve sıkılaştırıcı özelliği olan bu giysiler külot, tayt, bel, sütyen, zayıflamak kemeri, doğum sonrası kullanılan modeller olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer ki kalçanızın daha sıkı olmasını istiyorsanız külot modellerini kullanabilirsiniz. Bacaklarınızın daha sıkı ve ince gözükmesi için tayt modelleri deneyebilirsiniz. Eğer ki göğüsleriniz çok büyükse sütyen modelleri sayesinde daha toplu durmasını sağlayabilirsiniz. Ya da göğüsleriniz küçükse daha dolgun durmasını sağlayabilirsiniz. Bel bölgenizin incelmesini istiyorsanız inceltici ve sıkılaştırıcı modellerden yararlanabilirsiniz. Zayıflama kemeri olarak kullanılan modeller ile egzersiz ve spor yapabilir ve bu şekilde daha hızlı kilo verebilirsiniz. Doğum sonrasında birçok kadın göbek bölgesindeki fazlalıklarından şikayet etmektedir. Özellikle sezaryen göbeğini eritmek için doğum yaptıktan belli bir süre sonra uygun model kullanılarak sarkma engellenebilir. Göbek bölgesi toparlanarak daha sıkı bir hal gelebilir.

Nerede Satılır? Fiyatı Ne Kadar?

Korse modellerinin fiyatları çeşidine göre farklılık göstermektedir. Oldukça uygun fiyatlarla satışa sunulan modeller sayesinde daha fit bir görünüm elde edebilirsiniz. Sitemiz üzerinden sizlere sunmuş olduğumuz modeller arasından ihtiyacınız olanı seçerek ve size uygun ödeme seçeneklerinden yararlanarak sipariş verebilirsiniz. Gün içerisinde rahatça kullanabileceğiniz bu iç giysileri sayesinde daha sıkı ve fit bir görünüm elde edebilirsiniz. Hem sağlıklı olmak hem de daha formda gözükmek için kullanabilirsiniz. Sıkılaşmaya ne incelmeye destek olan bu esnek giysiler sitemiz üzerinde farklı renk ve çeşitlerle sunulmaktadır. Sizler de dilediğiniz modeli ve rengi seçerek satın alabilirsiniz.

  • korse nasıl seçilmeli
  • korse
  • korse nedir
  • korse seçimi
Yorumlar
Cansu Kılıç
korseleri özel günler için kurtarıcı olarak görüyorum şahsen ben :) giyince fazlalıkları gizlediği gibi anında 2-3 beden incelme sağlıyor üstüne de siyah renk bir elbise giyince muhteşem oluyorum :)
5 Puan (1/5)
Yorum Yaz

Puan Ver:
BLOG
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
abone ol güncel kampanya ve indirimlerden haberdar olmak için mail adresinizi ekleyin. Fırsatları kaçırmayın...
istediğiniz zaman mail listemizden çıkabilirsiniz...