0

Sepette ürün yok :(

Menü
X

Korse Nasıl Giyilir? Nasıl Takılır? Kullanımı ve Püf Noktaları

15778 defa okundu
01 Ağustos 2019 - 12:28:58
Korse nasıl giyilir? Nasıl takılır? Kullanımı ve püf noktaları

Korseler geçmişten günümüze vücudun toparlanması, özellikle basen, göbek ve bel bölgesindeki fazlalıkların toparlanmasını sağlayarak daha fit bir vücuda sahip olmak için kullanılan ürünlerdir.

Korse Nasıl Giyilir? Nasıl Takılır?

Birçok kişi fazlalıklarını gizlemek için sıkılaştırıcı korse modellerinden yararlanmaktadır. Korsenin kullanımı konusunda kişiye göre değişkenlik oluşmaktadır. Kimileri iç çamaşırının altına giymeyi tercih ederken, kimileri iç çamaşırının üstüne giymeyi tercih etmektedir. Burada asıl önemli olan kıyafetlerin altında bu iç giysilerinin belli olmamasıdır. Bunu sağlayabilmek için en mantıklı olan ise iç çamaşırının altına giymektedir. Bu kullanım korse modellerine göre de değişkenlik göstermektedir. Eğer ki atlet korse kullanıyorsanız onlar zaten iç çamaşırı şeklinde olduğundan üzerine ayrıca bir iç çamaşırı giymek gerekmez. Bedeninize uygun bedenlerin kullanımı fazlalıkların giderilmesi konusunda birebir etki sağlamaktadır. Kullanım amacına uygun modelin tercih edilmesi daha çok fayda sağlamaya destek olur. İnceltmek ve zayıf göstermek istediğiniz bölgeye uygun modeli seçmeniz gerekmektedir.

Korse Kullanımı ve Püf Noktaları

Korselerin kullanım amaçları herkeste farklılık gösterebilmektedir. Sağlıklı kullanıma dair birçok püf nokta bulunmaktadır. Bunlardan ilki kıyafet rengine uyumlu korsenin seçilmesidir. Bu sayede kıyafetlerin altından belli olması gibi bir durum söz konusu olmamaktadır. Bu iç giysileri vücudunuza aşırı şekilde tutmayınız. Asıl olarak günde birkaç saat takmak yeterli olmaktadır. Eğer ki rahatsız olmuyorsanız süre artabilir. Fakat gece yatarken takmamanız daha sağlıklı olacaktır. Kullanım sırasında dikkat edilmesi gereken püf noktalardan biri çok fazla terleme olup olmamasıdır. Bazı insanlar normale göre daha fazla terleyebilir. Korselerin bazı modelleri diğerlerine göre daha fazla terletme özelliğine sahip olabilir. Bu tarz durumlarda cildin tahriş olmaması için temiz olmasına dikkat edilmelidir. Bunların yanında beden ölçüleri de dikkat edilmesi gereken kullanım aşamalarından bir diğeridir. Aşırı sıkı ya da aşırı bol bedenler yerine vücudunuza tam oturan, rahatsız etmeyen ölçüleri tercih ediniz.

Korsenin Kullanım Alanları ve Faydaları

Eski zamanlarda korseler genel olarak bel bölgesinin ince gözükmesi için kadınlar tarafından tercih edilmekteydi. Günümüzde ise pek çok kullanım alanı vardır ve hem kadınlar hem de erkekler için üretilmektedir. Kullanım alanlarından en fazla tercih edileni zayıflamadır. Özellikle bölgesel olarak incelmek isteyen pek çok kişi bu yöntemi tercih etmektedir. Vücutta toparlama, sıkılaştırma ve incelme açısından oldukça etkilidir. Giyildiği andan itibaren 1-2 beden daha ince göstermektedir. Başka bir kullanım alanı sağlıktır. Bel ağrısı gibi durumlarda doktor önerilerine uygun bir şekilde korse kullanılmaktadır. Korseler bel bölgesini sıcak tutar ve hareketlerin düzenlenmesine yardımcı olarak kişinin rahatlamasını sağlamaktadır. Bel ağrılarının giderilmesi ve hareket kısıtlamalarının düzeltilmesi, duruş bozukluğu gibi durumlarda korse kullanımı faydalı olmaktadır. Bir diğer kullanım alanı sakatlıkların önlenmedir. Birçok spor dalında sakatlıkların önlenmesi amacı ile korse kullanılmaktadır. Kadın erkek birçok sporcu bunlardan yararlanmaktadır. Korseler doğumdan sonra vücudun eski haline dönmesi için de kullanılmaktadır.

Korse Çeşitleri ve Fiyatları Nelerdir?

Korseler pek çok amaca uygun farklı farklı modellerde üretilmektedir. Bel korsesi göbek bölgesindeki fazlalıklarından gizlenmesi ve bunun yanı sıra sağlık için kullanılan bir modeldir. Erkekler için de üretilmektedir. Atlet korse hem karın hem de göğüs bölgesi için kullanılan bir modeldir. Toparlayıcı sütyen büyük göğüslerin birkaç beden küçülmesi ve küçük göğüslerin daha dolgun durmasını sağlamaktadır. Külot korse modelleri kalça bölgesinin daha dik ve yuvarlak olmasını sağlamaktadır. Tayt modeller bacakların daha ince durmasına destek olmaktadır. Bunlar gibi pek çok model, çeşit, tarz ve renkleri bulunmaktadır. Sitemiz üzerinden istediğiniz her kullanım amacına ve tarza göre korse bulunmaktadır. Fiyatlar oldukça uygundur ve sizlere kolaylık sağlayacak ödeme seçenekleri bulunmaktadır. Sizler de daha ince gözükmesi vücudunuzun sıkılaşmasını sağlamak ve zayıflamak için korselerden yararlanabilirsiniz.

  • korse nasıl takılır
  • korse nasıl kolay giyilir
  • korse nasıl giyilir
  • korse kullanmak
  • korse kullanımı
Yorumlar
Yeşim Aydın
kazak giyer gibi değilde pantolon giyer gibi ayaklardan geçirerek giyilir diye biliyorum
5 Puan (1/5)
Nida
Korse sadece fit görünmek için kullanılmaz. Sağlık nedeniyle bilhassa ameliyat sonrası takılan korse ler hakkında da bir şeyler yazarsanız çok memnun olurum
3 Puan (1/5)
Yorum Yaz

Puan Ver:
BLOG
KATEGORİLER
POPÜLER YAZILAR
YENİ YAZILAR
abone ol güncel kampanya ve indirimlerden haberdar olmak için mail adresinizi ekleyin. Fırsatları kaçırmayın...
istediğiniz zaman mail listemizden çıkabilirsiniz...